Prijsvraag technasium

Deze opdracht is speciaal geschreven voor leerlingen van de basisschool, die onze open dag hebben bezocht. De opdracht is bedoeld om een indruk te geven hoe er op het technasium wordt gewerkt.

De opdracht staat op het kaartje die je hebt meegenomen met de open dag en hier staat volgens welke stappen je de opdracht moet uitvoeren.

De situatie

Voor het technasium en D&M is er 3 jaar geleden een hele nieuwe vleugel aan de school gebouwd. Naast deze vleugel is het fietsenstalling voor de leerlingen. Hier zetten alle leerlingen aan het begin van de dag hun fietsen neer en aan het eind van de dag halen ze de fiets hier weer op. Tussen de lessen door mag er niemand bij de fietsen komen.

Omdat iedereen zo dicht mogelijk bij de ingang de fiets kwijt wil, is het op sommige plekken te vol met fietsen en kunnen er fietsen daardoor beschadigd raken. Ook willen de leerlingen niet met een natte billen thuis komen uit school, omdat het zadel nat is geregend.De opdracht

Ontwerp een innovatieve fietsenstalling waarbij fietsen van 1250 leerlingen schadevrij en droog gestald kunnen worden.

Uitwerking opdracht

De opdrachtgever wil een plattegrond van de fietsenstalling. Maak daarvoor een analyse van de huidige situatie. Gebruik de foto’s en Google-maps om de afmetingen te bepalen. Eisen waaraan de fietsenstalling moet voldoen: 1250 fietsen, droog en niet beschadigd raken. Bedenk zelf nog twee belangrijke eisen waaraan de fietsenstalling moet voldoen. Bedenk een innovatieve oplossing voor dit probleem.

Afronding opdracht

De opdrachtgever wil een duidelijke tekening en een beschrijving van jouw innovatieve oplossing.

Stuur jouw idee uiterlijk 19 februari naar:

naarhet@newmancollege.nl o.v.v. prijsvraag technasium

De 2 mooiste ontwerpen krijgen natuurlijk de eeuwige roem binnen ons technasium en ontvangen een mooie en zeer persoonlijke prijs.